AnttiKorhonen1 Jotain tolkkua

"Helsinki ei tälläistä opetusvirastoa kaipaa"

Ylläoleva otsikko on  lainaus viime keväältä. Helsingin poliittisin perustein virkanimitetty apulaiskaupunginjohtaja Ritva Viljanen (sdp) julisti 16.4.2013 medialle näin opetustusviraston suureellisessa tiedotustilaisuudessa, jonka ainoana tarkoituksena oli mustamaalata ja valehdella allekirjoittaneen toiminnasta Alppilan yläasteella 25.3.2013. Ritva Viljanen pauhasi edellämainitun ja monta muutakin asiaa täysin väärin tiedoin opetusviraston laatiman valheellisen "raportin"perusteella. Otsikossa olen muuttanut Viljasen julistuksen sanan opettaja sanaksi opetusvirasto. 

Ja kas kummaa, opetusvirasto on tehnyt sen taas. Tällä kertaa koululakkautusasiassa.Vääristellyt tietoja, valehdellut kuntalaisille, valmistellut asiat huonosti ja esittänyt ristiriitaisia johtopäätöksiä, jopa siinä määrin että helsinkiläiset kuntapoliitikotkin ovat vihdoin heränneet huomaamaan Rauno Jarnilan(kok) ja hänen esikuntansa öykkärimäiset toimintavat. Suurin osa kansalaisista ymmärsi tämän jo viime keväänä Alppilan tapauksen yhteydessä.

Opetusviraston eläke-ikäinen ja täysin todellisuudesta vieraantunut päällikkö Rauno Jarnila ei nauti minkäänasteista kuntalaisten luottamusta, mutta silti hän istuu virastopäällikkönä kuin tatti ja ollaanpa opetusvirastolle nyt rakentamassa uusia tilojakin 10 miljoonalla eurolla, samaan aikaan kun Helsingissä suljetaan kilvan kouluja opetusviraston ohjeistuksen mukaan. Kafkamainen opetusvirasto remontoi ensin Tapanilan koulua 1,8 miljoonalla eurolla ja ilmoittaa sen jälkeen sulkevansa sen säästöjen nimissä. Odottelenkin nyt koska kaikkien poliittisten virkanimitysten äiti, Ritva Viljanen, ryntää puolustamaan opetusvirastoaan suureellisessa lehdistötilaisuudessa, jonka hän aloittaa sanoin. "Opetusvirastoon on voitava luottaa".

Loppuun vielä yksi hieman muunneltu lainaus."Me helsinkiläiset harkitsemme tarkoin voiko Rauno Jarnila enää jatkaa opetusviraston päällikkönä, koska hän ei edelleenkään näe toiminnassaan mitään väärää".

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän SamiRinne kuva
Sami Rinne

Voimia taistelussa tuulimyllyjä vastaan. Siinä ei ole mitään uutta, että järjenkäytön vähyys vallitsee julkisen rahan ja tulkintojen keskuudessa.

Seuratessani tapaustasi eri medioissa tuli sellainen mielikuva, että tukea ei sinulle herunut juuri miltään viralliselta taholta eikä keskustelua haluttu käydä tasapuolisesti vaan mustamaalaus ja suoranainen demonisointi näytti olevan käynnissä. Taitaa olla aika yleinen ongelma opetustyön parissa nykypäivänä ja monet siksi vaihtavatkin alaa.

Toivotan menestystä ja jaksamista paremman tulevaisuuden rakentamisessa.

Hannu Töyri

Olin eräässä demarien tilaisuudessa (soittajana), jossa Ritva Viljanen, juuri valittuna apulaiskaupunginjohtajana, piti puheen. Hän aloitti sen kiittämällä vuolaasti sosiaalidemokraattisia tovereitaan saamastaan virasta. Siinä ei voinut olla havaitsematta että, kaikki läsnäolijat tiesivät, että hänellä itsellään ei ollut mitään ansioita tuon paikan saamiseksi. Se oli niin puhdas kiitospuhe kuin vain voi olla. Loppuosa puheesta oli aivan diipa daapaa eli sekoileva, hapuilevaa. Helvetin huono puhe. Jos tuosta joutuu päätelemään minkälaisen apulaiskaupunginjohtajan saimme, niin huh huh.

Toimituksen poiminnat