AnttiKorhonen1 Jotain tolkkua

Asenteellinen aviisi

Helsingin Sanomat on taas pääsiäisviikolla osoittanut asenteellisuutensa ja läpinäkyvän halunsa äänestäjien ohjailuun. Maanantaina julkaistiin sinänsä ihan asiallinen artikkeli opettajien saamista uusista oikeuksista. Yksi erittäin oleellinen seikka jäi kuitenkin puuttumaan. Ei kerrottu syytä siihen miksi perusopetuslain muutokset toteutettiin nopeutetussa järjestyksessä ja opettajat saivat uusia oikeuksia. Alppila, Antti Korhonen ja 215535 ihmisen allekirjoittama addressi unohtuivat täysin. Ilman Alppilan tapausta, omaa rohkeata ja määrätietoista toimintaani sen yhteydessä ja 215 535 kansalaisen toimintaani puoltavaa addressia ei lakimuutoksia olisi säädetty luultavasti ollenkaan, eikä ainakaan nopeutetussa järjestyksessä. Kyseessähän oli suurinpiirtein ainoa lakimuutos, jonka Kataisen hallitus sai aikaiseksi nopeasti. Syynä edellämainitut seikat. Kataisen hallitus oli umpisurkea, muttei kumminkaan niin typerä, että se olisi ollut noudattamatta kansan tahtoa tässä asiassa.

Pikäperjantain lehdessä esitettiin erittäin puolueellinen vaaliarvio Helsingin eduskuntapaikkojen jakautumisesta. Perussuomalaisista kirjoitettiin seitsemän riviä, yhden lyhyen kappaleen verran. Mainittiin istuva kansanedustaja ja europarlamentaarikko läpimenijöinä. Ei ketään muita. Artikkelin muotoon tehdyssä punavihreiden ja sosiaalidemokraattien vaalimainoksessa oli vihreiden edustajista ja mahdollisista läpimenijöistä noin 60 riviä tekstiä. Mahdollisiksi läpimenijöiksi nostettiin istuvien kansanedustajien lisäksi kolme ehdokasta ja kehuttiin heidän kampanjointiaan sekä ehdokkaita muutenkin. 

Vasemmistoliitosta nostettiin erillisen otsikon kanssa esiin kaksi ehdokasta istuvien lisäksi kehujen kera. SDP sai omalla otsikolla kolme mainintaa ja härskejä kehuja ei istuville "valovoimaisille" tuleville tähdilleen. Kokoomuksesta pitkä pätkä omalla otsikolla mainittuna, kaksi ei istuvaa jälleen, kehujen kera.  Summa summarum erinomainen ilmainen puffi ja äänestäjien mediaohjailu vihreille, vasemmistoliitolle, demareille ja kokoomukselle. Ja Hesari vielä kehtaa mainostaa itseään puolueettomana mediana. 

Olen kiertänyt kenttää ahkerasti muiden perussuomalaisten ehdokkaitten kanssa vuodenvaihteesta lähtien. Olen ollut kymmenissä tilaisuuksissa, joissa muiden puolueiden telttoja ei ole näkynyt mailla halmeilla, mutta äänestäjiä kyllä. Viesti on ollut yksiselitteinen. Ihmiset ovat totaalisen kyllästyneitä nykymenoon. Äänestäjät myös muistavat Alppilan tapauksen ja sen vaikutukset. Se, että on saanut lainmuutoksen aikaiseksi on kova meriitti ehdokkaalle. Kansa kyllä muistaa, vaikkei Hesari muista kertoa.

Lopuksi esitän oman valistuneen arvaukseni vaalituloksesta kentällä kuullun ja koetun perusteella. Helsingistä menee läpi neljä perussuomalaisten ehdokasta, näistä yksi on nainen.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Jos Muut eivät nosta kissan häntää, kissa tekee sen ihan itse?

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Hienovaraista, Pekka. Arvostan!

Käyttäjän AnttiKorhonen1 kuva
Antti Korhonen

Aivan, mutta voitko kiistää tosiseikat. Hyvää pääsiäistä kuitenkin kaikille, ikään sukupuoleen, uskontoon tai rotuun katsomatta.

Käyttäjän JarmoRouhiainen kuva
Jarmo Rouhiainen

Hyvä että nostit! Olin itse jo unohtanut koko kohun. Hienoa että valtakoneisto nytkähti askeleen inhimillisempään suuntaan vaikka valtava työ siinä taas on ollut.

Huolestuttavaa kuinka tuollaisetkin opetusviraston ylilyönnit ja kohu mediassa asian ympärillä unohtuvat mielestä parissa vuodessa.

Hyvää Pääsiäistä 165.

Käyttäjän MariRantanen1 kuva
Mari Rantanen

Minä en Antti kyllä muuta odottanutkaan Hesarin arviosta. On ollut aivan selvää jo pidempään se, että uutisessa mieluiten vältetään koko Ps:n porukka jos se on mahdollista. Mutta nyt ei kannata näistä välittää vaan painaa hyvää vaalityötä loppuun asti. Sieltä se kannatus tulee, kentältä, ei Hesarin sivulta.

Oma veikkaukseni on 3 paikan säilyttäminen.

Käyttäjän AnttiKorhonen1 kuva
Antti Korhonen

En minäkään odottanut muuta. Hesarin toiminta on vaan niin silmittömän puolueellista ja silti verhoudutaan median puolueettomuuden viittaan. Tämä on mielestäni suuri epäkohta ja selittää lehden levikin vapaata pudotusta. Ihmiset näkevät läpi punavihreän propagandan ja äänestävät jaloillaan. Lehden levikki on pudonnut kymmenessä vuodessa noin 150 000 tilaajaa ja silti sama linja jatkuu. Punavihreässä kuplassa elävät toimittajat kertovat totena omia fantasioitaan ja yli 500 000 äänestäjän puolue yritetään edelleen pakonomaisesti pitää marginaalisssa. Tämä on tavallisen suomalaisen ihmisen halveksuntaa.

Käyttäjän AnttiKorhonen1 kuva
Antti Korhonen

Erinomaisesti asiaa avaava linkki. Toimittajien kannat tulevat selvästi ilmi. Vanha viisaus on, ettei mediaa ja toimittajia saa tai kannata arvostella. Pidätän kuitenkin itselläni oikeuden arvostella kolmatta valtiomahtia, kun se toimii epäoikeudenmukaisesti ja vastoin omaa etiikkansa. Sen verran on minunkin tarinallani lehtiä ja television mainosaikaa myyty. Henkilökohtaisista seurauksista piittaamatta.

Tero Leppä

Kunhan stalinistijärjestöt eli vihreät ja vasemmistoliitto eivät menesty niin valtakunnalla on vielä mahdollisuuksia.

Krista Juurikko

Hyvä kirjoitus jälleen Antti! Hesarista viis, me tehdään hyvää vaalityötä edelleen, oli Hesari sitten sitä tai tätä mieltä.

Toimituksen poiminnat